torsdag, oktober 26, 2006

Fight Against Homophobia

Regjeringen på Færøyene skal i neste uke stemme om de skal gjøre det straffbart å diskriminere homofile. Da lovforslaget var oppe i fjor, ble det klart nedstemt. Argumentet var at bibelen forteller at »mænd, der ligger i med mænd« ikke kan komme til himmelen. I det kristen-fundamentalistiske samfunnet på Færøyene er det enighet om at folk må få lov å bekjempe styggedommen. De må jo få mulighet til å "redde" de syndige homofile fra undergangen.

Det mangler ikke på eksempler på homofobiske utsagn fra Færøyene: Presten Mogens Tilsted Christensen har blant annet kommet med den (velkjente) sammenligningen mellom homoseksualitet og pedofili, og oppfordret alle til ikke å ansette homoseksuelle til barnepass. Eller for å bruke hans ord: "Man sætter jo ikke ræven til at vogte høns."

Homofobien kommer dog ikke bare tilsyne i ord, men også i fysiske gjerninger på Færøyene. For noen uker siden ble den ene av de to åpne homofile på Færøyene - sangeren Rasmus Rasmussen - brutalt overfalt og banket opp, for så i etterkant motta flere dødstrusler på telefon. Dette fordi han er homofil. Han ligger nå på psykiatrisk i Tórshavn. Den danske avisen Politiken har i den seneste uke kommet med flere store reportasjer fra Færøyene, og blant annet intervjuet den nå eneste åpne homofile igjen på øyen, en ung gutt på knappe tyve år. En skikkelig tøffing. Det er kun to av tekstene som ligger ute på Politikens hjemmeside, se her og her.

En dansk student startet på tirsdag en underskriftskampange mot homofobi på Færøyene, som leveres til regjeringen før avstemningen i neste uke i Tórshavn. Skriv under HER!

Mer om homofobi på Færøyene, i Vatikanet, USA, Trinidad og Tobago, Iran, Sudan og andre steder følger.

1 Comments:

Blogger MGL said...

Takk for tipsene. Har hørt om dette før, men var ikke klar over at det hadde gått så langt.

12:32  

Legg inn en kommentar

<< Home